Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Egészséges Hegyvidék

ÍGY VÁLTOZIK A HÁZIORVOSI ÉS A HÁZI GYERMEKORVOSI ELLÁTÁS A KARÁCSONYI IDŐSZAKBAN

Az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az ünnepek alatt a lakosok jelentős része a rendszeresen szedett gyógyszerek felíratására is a háziorvosi és a házi gyermekorvosi ügyeletet keresi fel. Ebben az időszakban egyébként is megnő a betegforgalom az ügyeleteinken, ezért különösen fontos, hogy a biztonságos betegellátás fenntarthatósága érdekében az orvosi ügyeleteken valóban csak a sürgős esetek kerüljenek ellátásra.

Az idén a jelentősen hosszabb ünnepi időszakban (2019. december 21. és 2020. január 1. között) 3 munkanapon (2019. december 23-án, 30-án és 31-én) lesz háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelés.

Kérjük a rendszeresen gyógyszert szedő, krónikus megbetegedésekben szenvedő pácienseket, hogy a közelgő ünnepekre tekintettel szíveskedjenek még az ünnepek előtt felkeresni háziorvosukat, házi gyermekorvosukat gyógyszerfelíratási szándékukkal, hogy a gyógyszerellátásuk folyamatos legyen az ünnepek alatt is. Ezzel mentesíthetjük az ügyeletek sürgősségi ellátás során végzett munkáját a hosszú és amúgy is terhelt ünnepi időszakban.

Köszönjük megértésüket!

Békés, boldog karácsonyt, és eredményekben gazdag új évet kívánunk jó egészségben!