Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Egészséges Hegyvidék

Online memóriaszűrés

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Szeretnénk felhívni a figyelmét egy egyedülálló lehetőségre: hazánkban elsőként a Hegyvidéken vehet részt egy ingyenes online memóriaszűrésen. A Hegyvidéki Önkormányzat, valamint egy egyetemi kutatókból, fejlesztőkből, orvosokból, pszichológusokból és más szakértőkből álló csapat jóvoltából egy olyan online felület készült el, ahol gyorsan, egyszerűen tesztelheti a memóriáját.

Az online szűréssel támogatni szeretnénk Önt abban, hogy egészségesen teljenek idősebb napjai – hiszen mindannyian idősödünk, de nem mindegy, hogy milyen az életminőségünk. Ön is sokat tehet azért, hogy a memóriazavarok ki se alakuljanak!

Vegyen részt szűrőprogramunkban, melyhez mindössze egy regisztrációra van szükség, ahol meg kell adnia az e-mail címét, az életkorát, a nemét és az iskolai végzettségét. A szűrésen való részvétel teljesen ingyenes és anonim, Ön semmilyen módon nem lesz beazonosítható. A regisztrációhoz szükséges e-mail címet kapcsolattartásra, az adatokat pedig statisztikai elemzéshez használjuk, mely a további kutatásunkat is segíti. A részvétel feltétele, hogy Ön legalább 65 éves legyen és a Hegyvidéken éljen.

A teszteket elindíthatja asztali vagy hordozható számítógépéről, vagy táblagépéről, ha pedig nem rendelkezik a szükséges eszközökkel, akkor lehetősége van arra, hogy a Hegyvidéki Szociális Központ Idősek Nappali Klubjában hétköznap, nyitvatartási időben az ott található gépeket használja (előzetes időpont egyeztetés után az alábbi telefonszámon: 061/457 0648, cím: 1126 Budapest, Kiss János altábornagy utca 33/b.).

A szűrés négy kötelező és egy opcionális részből áll, játékos köntösbe öltöztetve. A szűrés sikerességéhez szükséges, hogy a regisztrálást követően egy hónapon belül mindhárom tesztjáték mindegyikét legalább háromszor elvégezze és legalább egyszer kitöltse a hangulatfelmérő kérdőívet. A szűrést pontosabbá teheti az opcionális állapotfelmérő kérdőív kitöltésével. A memóriaszűrést az alábbi linken érheti el:

https://memoriaszures.hegyvidek.hu

A szűrés végén tájékoztatást kap majd arról, hogy van-e további tennivalója. Javaslatot kaphat arra, hogy egyéni egészség-tanácsadáson vegyen részt a Szent János Kórház és Szakrendelő Egészségfejlesztési Irodájában, így segítve azt, hogy sikerüljön megfelelő életmódot kialakítania, ha ugyanis időben közbeavatkozunk, akkor a memóriazavarok ki sem alakulnak, vagy a kialakulásuk jelentősen késleltethető. A szintén ingyenes egészség-tanácsadás csak azután érhető el, miután részt vett az online memóriaszűrésen, és legalább a kívánt számú alkalommal kitöltötte a játékos teszteket, valamint a kérdőívet. Ha további kérdése van, kérjük hívja a 0670/938 9626- os telefonszámot.

Van lehetőség tehát a változtatásra és sohasem késő!

memoriaszures